حبيبا... محموديان افزود:براساس بررسيهاي باستانشناسي بيش از 160 محوطه باستاني و تاريخي فقط در اين محدوده از ادوار کهن بر جاي مانده است و تپههاي گوران، کزآباد، سرچم و غارهايي از ادوار زندگي غارنشيني از جمله آثار شاخص اين منطقه به شمار ميرود.
وي خاطرنشان کرد:يافتههاي باستان شناسي نشان ميدهد در اين ناحيه از زاگرس در استان ايلام،از استقرارگاههاي انسان يا به عبارتي انسان ابزار ساز از حدود يکصد هزار سال پيش آثاري چون تبرهاي سنگي ساطوري و ديگر ابزارهاي سنگي که با پيشرفت شيوههاي توليد و توزيع محصول تحول يافته به دست آمده است.
محموديان ادامه داد:ساکنان هليلان پس از پشت سر گذاردن دوران اوليه استقرار و آشنايي با کشاورزي ديم به مرحله کشاورزي آبي نزديک و به اهلي کردن گاو و گوسفند و بز و اسب پرداختهاند که در تاريخ انقلاب کشاورزي و دامپروي بشر نقش کليدي داشته است.
اين باستان شناس اظهار داشت:کشف نمونههاي بيشماري از تيغههاي سنگي و ابزارهاي فرهنگي عصر معروف به «صنايع سنگ» در اين حوزه تمدني دليل محکمي بر گسترش و رشد فزاينده فرهنگي و توسعه نظام استقرار و يکجانشيني در دهکدهها و شهرنشيني اين ناحيه از کشور ايران است.
/117
انتهای پیام/